Herken je dat? Wat eten we vanavond? Avondspits…. niet op de weg, maar thuis. En dan ook nog DanielVasten, hoe doe je dat?

Planning betekent voor mij dat ik aan het begin van de week – vaak in het weekend – al nadenk over een week menu. Wat ga ik koken, welke ingrediënten boodschappenlstheb ik nodig, kan ik ingrediënten voor meerdere maaltijden gebruiken of combineren, hoe lang is iets houdbaar, welke producten heb ik nog in de voorraadkast of vriezer, wat kan ik de komende week nog makkelijk bijhalen?

Denk groot, je vriezer is – je vriend. Wat in kan invriezen – vries ik in, wat ik al kan voorsnijden – snij voor en doe ik dat in plastic bakjes. (kijk bij ‘goede voorbereiding is het halve werk’ homepage). Als het recept het toelaat, dan kook ik voor meerdere dagen. De ene helft eten we dezelfde avond op, de andere helft gaat in de vriezer. Reuze makkelijk, als het een keer niet uit komt om te koken.

Maak het gezellig, een (worship)muziekje op de achtergrond, een kaarsje op tafel. Geniet van je avondeten en van elkaar.