Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 chilipeper, gesneden
- ½ theelepel karwijzaad, plus extra voor de garnering
- 2 tenen knoflook, geperst
- blaadjes van 4 takjes tijm
- 4 rode paprika in stukjes
- 1 liter groentebouillon
Bereiden
Verhit de olie in een pan, voeg de uisnippers en chilipeper toe en fruit ze 10 minuten.
Voeg het karwijzaad, de knoflook en tijm toe. Bak even mee.
Voeg de stukjes paprika toe, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zacht ‘zweten’.
Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.
Laat dan 15 minuten op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Pureer de soep glad en druppel er wat olie over.
Bestrooi tot slot met geroosterd karwijzaad.