Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 eetlepel pinda-olie
- 1/2 kopje dun gesneden uien
- 300 gram champignons in schijfjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngemaakt
- 1 theelepel verse gember, fijngemaakt
- 400 gram sperziebonen in 3 stukken gesneden
- 1/2 kopje gouden rozijnen
- 2 eetlepels lichte kokosmelk
- 1,5 eetlepel groene curry pasta
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel tamari sojasaus
- 1/2 kopje geroosterde gezouten cashewnoten, grof fijngehakt
- 1/4 kopje koriander, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
Voeg de ui en champignons toe en breng deze op smaak met zout indien je dit nodig vind.
Bedek de pan en laat voor 6 minuten koken of tot de champignons bruin beginnen te worden.
Haal de deksel van de pan en roer de knoflook en gember door het gerecht voor 2 minuten.
Voeg de sperziebonen en rozijnen toe en roerbak het gerecht voor 3 minuten.
Klop de kokosmelk, curry pasta, citroensap en tamari sojasaus in een kleine kom.
Voeg deze mix toe aan de koekenpan.
Verlaag het vuur naar een middellage stand en laat dit voor 2 minuten sudderen of tot de saus is aangedikt.
Garneer het gerecht met de cashewnoten en de koriander.