Ingrediënten voor 6-8 tortilla’s

  • 6-8 tortilla’s (zie recept bij lunch)
  • 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie               wraps kidney bonen en mais
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode en 1 groene paprika, in smalle reepjes gesneden
  • 2 theelepels gedroogde of verse oregano
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blik tomaten op sap (ca. 425 ml), (fijngesneden)
  • ijsbergsla
  • red kidneybonen (400 gram)
  • black bonen (400 gram)
  • zout en zwarte peper

 

Bereiden

Verhit de olie in een wok en fruit hierin eerst de uisnippers goudbruin.

Knijp het teentje knoflook boven de pan uit.

Voeg dan de paprikareepjes toe en roerbak die ca. 3 minuten.

Voeg oregano, paprikapoeder, zout en peper toe. Roerbak het geheel ca. 2 minuten.

Laat de bonen en mais uitlekken, voeg dan bonen, mais en tomaten (met vocht) toe en breng deze saus al roerend aan de kook.

Laat het gerecht een paar minuten zachtjes pruttelen.

Verdeel de sla over je tortilla’s. Schep midden op de sla, de bonensaus.

Vouw de tortilla’s dubbel en sla de zijkanten naar binnen.

 

Tips

Je kunt het gerecht wat pittiger maken door een halve theelepel cayennepeper, chilipoeder toe te voegen. of in stukjes gesneden peper toe te voegen.

&nbsp: