Elke morgen maakt Hij mij wakker en opent Hij mijn verstand voor Zijn woorden’.

– Jesaja 30:4 –

In Jesaja vind je deze prachtige belofte uit het woord van God.

Jesaja begint in vers 4 met: ‘De Heer God heeft mij Zijn woorden van wijsheid gegeven zodat ik weet wat ik tegen al deze terneergeslagen mensen moet zeggen’.

Wow, wat een geweldige gedachten, laat dit even bezinken.

– De Heer geeft me Zijn woorden van wijsheid…dat ik weet hoe ik de vermoeide troost kan geven. Elke morgen maakt Hij mij wakker en opent mijn ogen en mijn verstand. God heeft tegen mij gesproken -.

Jesaja zegt hier dat God hem elke morgen wakker maakt en hem vertelt wat hij moest doen en wat hij tegen anderen moest zeggen!. Dit was niet een ‘one of a kind’ gebeurtenis maar het gebeurde ‘elke morgen’.

Kan jij je voorstellen hoe anders je dag er uit zou gaan zien als je de tijd nam om van God te horen, voordat je je bed uitspringt? Dat God je inzicht geeft wat je die dag moet doen en weet wat je moet zeggen, voordat je een bepaalde situatie in gaat?

Praten met God voordat je uit je bed stapt, geeft je dus een voorsprong op je leven en je concurrentie! Hij geeft je alvast de creatieve ideeën en een overzicht van de dingen die je moet doen die dag.

Waarom zegt God zo vaak in Zijn woord dat Hij ‘s ochtend als eerste tot ons wil spreken? Immers, Hij kan elk moment met ons praten. Waarom vraagt Hij dit aan ons? God wil graag de eerste plaats in je leven hebben. Hij wil nummer 1 zijn op je lijst van prioriteiten voor die dag. Dus voordat je je I-Phone of je computer raadpleegt of de TV aanzet.

In Jesaja 48:17 zegt God: ‘Ik ben de Heer…die leert je wat het beste is voor jou, die je de paden wijst waarlangs je moet lopen. Ik kan je vertellen dat met dit bijbelvers en die van Jesaja 30:4, de stressfactor geheel uit jouw dag zal verdwijnen. Er ligt een glorieuze dag voor je, waarin je vol van Zijn wijsheid bent. Deze dag doorloop jij gewoon heel easy…!

Ben je verbaasd? Dat hoeft niet, want een goede ouder (God) vertelt aan Zijn kinderen wat ze moeten doen, hoe ze moeten opgroeien, volwassen worden en genieten van het beste van het leven.

Zet morgen je wekker een kwartiertje eerder en start met

– Goedemorgen God, ik luister…..-.