Ingrediënten voor 4 pers.

  • 2 venkelknollen
  • 1 kleine rode ui
  • 20 gram hazelnoten
  • 2 (rode) grapefruits
  • 50 gram (gedroogde) cranberry’s

 

voor de dressing:

1 theelepel fijne mosterd

1 eetlepel appelazijn

3 eetlepels milde olijfolie

 

Bereiden

Halveer de venkelknollen en schaaf ze op de fijnste stand van een mandoline of met een keukenmachine.

Doe hetzelfde met de ui en schep met de venkel in een grote schaal.

Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.

Snij de schil van de grapefruits rondom weg tot het vruchtvlees zichtbaar is en snij de patjes grapefruit tussen de vliesjes uit.

Klop de mosterd los met de azijn en olie. Breng het op smaak met zout en peper.

Schep de grapfruit, cranberry’s en hazelnoten door de salade en meng de dressing erdoor.