Ingrediënten voor 4 pers.

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gram winterpeen
  • 3 eetlepels ras el hanout          
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 tomaten
  • 200 gram linzen (blik)
  • 200 gram kikkererwten (blik)
  • 15 gram koriander (vers)
  • 15 gram platte peterselie (vers)
  • 1 citroen

 

Bereiden

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten.

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, snijd de peen in blokjes van ½ cm.

Voeg de bleekselderij en peen toe en bak 3 minuten mee.

Voeg de ras el hanout, het zout en tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 minuten.

Snij de tomaten in klein stukjes en voeg toe.

Voeg 1 liter water toe.

Breng de soep aan de kook en laat het 25 minuten zachtjes doorkoken.

Doe ondertussen de linzen en kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water, dan uitlekken en voeg deze aan de soep toe.

Verwarm de soep nog 2 minuten en breng op smaakt met peper en eventueel zout.

Snijd de koriander en peterselie fijn en de citroen in parten.

Bestrooi de soep royaal met de fijngesneden kruiden

Lekker met een partje citroen.