Ingrediënten

  • 1 Zoete aardappelzoete-aardchips
  • 1 theelepel Olijfolie of gesmolten kokosolie
  • 3 theelepels Zeezout of Himalaya zout

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 C op hete lucht stand.

Boen de zoete aardappel schoon met een borstel en water. Snijd de aardappel in hele dunne, gelijkmatige plakjes van ca. 1,5mm. Je kunt dit het beste met een groentesnijder doen.

Doe de olijfolie, het zout en de schijfjes in een plastic zak. En mix de ingrediënten goed door elkaar,  laat de zak voor 10 minuten rusten.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verspreid de aardappelschijfjes over de bakplaat. De schijfjes mogen dicht bij elkaar liggen maar elkaar niet overlappen.

Zet de bakplaat in het midden van de over en bak de schijfjes gedurende ca. 8 minuten totdat ze een beetje beginnen in te drogen maar nog zeker niet bruin zijn aan de bovenkant.

Haal de bakplaat uit de oven en zet de oven op 135 C. Draai alle aardappelschijfjes om, en zet deze vervolgens terug in de oven. Door de bakplaat te roteren zorg je ervoor dat hier telkens anders schijfjes liggen. De aardappelschijfjes bakken meestal het snelst achterin de oven.

Bak de aardappelschijfjes nog 25 a 30 minuten op 135 C en roteer de bakplaat iedere 10 minuten.

De zoete aardappelchips is klaar zodra alle aardappelschijfjes er droog en krokant uitzien, maar nog niet te bruin zijn.

Zet de oven uit en laat de bakplaat nog een half uur in de oven staan. Hierdoor wordt de aardappelchips extra krokant.