Ingrediënten voor 4 pers.

  • 400 gram kikkererwten (blik)
  • ½ bloemkool
  • 2 tenen knoflook
  • 80 gram ongebrande cashewnoten  
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram gesneden andijvie
  • Zout en peper

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220C.

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koude stromend water en laat het uitlekken.

Snijd de bloemkool in roosjes.

Rasp de knoflook.

Meng de kikkererwten, bloemkool en de knoflook met de cashewnoten, olie, garam masala en kurkuma.

Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 minuten in het midden van de oven. Schep na 15 minuten om.

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook deze in 20 minuten gaar.

Doe de andijvie in een vergiet en giet de aardappelen erover af. Laat de aardappelen en andijvie goed uitlekken en stamp met de pureestamper tot stamppot.

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Haal de bloemkool van de bakplaat en meng door de stamppot.

Garneer de stamppot met de kikkererwten, bloemkool en cashewnoten.