Ingrediënten voor 4 pers.

  • 125 gram bospeen
  • 2x  2 eetlepels olijfolie
  • 2x  ½ theelepel chilivlokken
  • 360 gram witten bonen (blik)
  • 25 gram ongezouten amandelen  
  • Zout en peper

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220C.

Verwijder 2/3 groen van de wortels en maak de wortels schoon.

Wrijf ze in met 2 eetlepels olijfolie en ½ theelepel chilivlokken.

Verdeel de wortels over met een bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.

Maak het blik met bonen open en bewaar 1 eetlepel van de bonenvocht.

Spoel de witte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.

Doe 2 eetlepels olijfolie en nog ½ theelepel chilivlokken en het bonenvocht, 1 teen knoflook in kleine stukjes, in een kom en gebruik de staafmixer en mix tot een gladde spread.

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Hak de ongezouten amandelen grof.

Haal de bospeen uit de oven.

Smeer de bonenspread uit over een schaal.

Verdeel de bospeen erover en bestrooi met de amandelen.